Amazone, iets anders dan de Biesbos
Muziekale begeleiding bij onderstaand bericht:
Manu Chau - Bongo Bong
Ik weet ff echt niet meer hoe ik dit op moet gaan schrijven. Deze jongen had de droom naar primary rainforest te gaan. Echt heel debiel dat de werkelijkheid van deze trip nog veel mooier was dan mijn droom. De Amazone, waar alle 5 de zintuigen volop aan het werk gezet werden. Bij sommigen zelf 6 zintuigen door het drankje van de Sjamaan te drinken.
De eerste dag begon al goed. Eerst 3 uur varen naar de logde, waarbij we al apen zagen enzo. De lodge zelf was al adembenemend. Meteen weer een stukje gaan varen en gaan zwemmen. Spring er hier maar in zei de gids. Ehh,,, ben je gek of zo??
Heel irreeel zo zwemmen in het regenwoud, met een zonsondergang, tussen de krokodillen, Evertje uit Waspik. Daarna een avondwandeling. Op de eerste boom zat al een tarantula. Wolfsspinnen, padden, kickers van 10 cm, insecten van 10cm, motten van 20cm, krokodillen en vogels volgden in het donker.
De activiteiten overdag bestonden uit een bezoek aan een plaatselijke gemeenschap, gesprek met sjamaan, piraña vissen (als eerst beet, die van Bart hebben we opgegeten), kanoen en wandelingen maken. Tijdens de wandelingen sprongen de apen over je heen en aten we mieren, boomschors en rookten we takjes en medicinale dingeskes, zagen we roze dolfijnen, krokodillen, (brul)apen, slangen, kikkers en zo veel meer.
Het zwemmen is helemaal vreemd, een beetje eng maar o zo mooi. De gids niet te beroerd om mijn enkel vast te pakken en aan de andere kant van de boot boven het water te komen. De volgende dag waren we aan het zwemmen toen hij riep: Guys get out of the wáter now! Was weer een geintje. Het was geen geintje toen we ff verdwaald waren in het moeras. Heeft ook wel weer iets.
Heel apart ook dat eerst alles eng is, maar we daarna gewoon alles oppakten. Er zat ook een tarantula in ons huisje. Toen er nieuwe mensen in de lodge kwamen en er geen gids was speelden Bart en ik voor gids en zijn we er op uit getrokken in het donker. Dat was echt spannend.
Ik snap echt niet dat mensen het in hun hoofd durven halen dit regenwoud te kappen. Je gaat toch ook niet in een taart poepen of bier weggooien?
Na met heel veel pijn de lodge te hebben verlaten in 10 uur naar Riobamba gegaan, Naast me stond een kind die het eerste kwartier al in zijn broek had gepoept dus dat zou een bende geweest zijn.
Het lukt me echt niet om in nachtbussen te slapen, wat er voor gezorgd heeft dat ik al een paar nachtjes heb moeten overslaan. Gister was ook niet fijn. Maar met dit muziekje op:
Israel Kamakawiwo'Ole Over The Rainbow
kwamen de herinneren van de jungle naar boven en was het goed vol te houden.
Vandaag naar Nariz Del Diablo geweest, een treinrit door de Bergen, maar het was mistig en je mocht niet op het dak zitten omdat er iemand in het ravijn was gevallen.
Morgen de bus naar Quayayuil en door naar Manta, aan de kust.
Het is gelukt om foto´s te uploaden, die staan in het tabblad hierboven. Enjoy
VAMOS A LA PLAYA!
Vamos Eve en Bart!
Ongeloofelijk om te lezen wat jullie allemaal uitvreten daar zeg! :) Respect voor alles wat jullie doen, echt! Supervet om 100% één te zijn met de natuur ;)
Verder nog veel plezier daar en geniet van alles wa ge nog gaat doen!
Eef,
Ja ik word er aan deze kant even stil van wat jullie daar allemaal beleven. Jeetje zeg, Evertje uit Waspik, daar in die ontzettend mooie jungle. Foto's zijn ook echt heel mooi en dan het muziekje aan.......... .
Goeie reis verder en ....vamos a la playa
Ma
Wat een ervaringen en mooie foto's! Leuk hoor dat jullie dit allemaal mogen meemaken. Nou even luieren aan het strand en op naar het volgende avontuur. Het ga jullie goed!
Kees en Marijke
Wat jammer dat je neit op het dak mocht! Maja, jij hebt dan weer je piranha op mogen eten en dat mochten wij niet! Adios!
mooi verhaal Evert jullie hebben daar wel het een en ander beleeft in de jungle. Lijkt me niet zo ontspannen zwemmen tussen de krokodillen. zeer mooie foto's en geniet samen verder van jullie reis.
Ella
Heb net ok d bijbehorende foto's bekeken, mooie foto's van d fauna in d jungle joh! Lkkr zo tusse al da gekrioel van klein spul ;)
Evert, held, in het paradijs!
Hoi Evert, Ik heb de site via je mam gekregen wat een mooie reis doe je geniet ervan Groetjes vanuit Waspik
Zo ja, ziet er weer fantastisch uit Evert. Leuk verhaaltje erbij. Moet daar ook maar eens gaan kijken.
Groeten,
Wouter
Ha die Evert,
da's weer eens iets anders dan een zondagje oude ambachten in Waspik.
Dat hebben wij nl vandaag met jullie mam en pap gedaan. Ook leuk......minder avontuurlijk! Maar met een pilsje erbij was het toch erg leuk !
Geniet van je avonturen daar...4,5 maand is ook weer zo voorbij!
Doei Gerry
hey evert
wat een gave foto's weer en zo te lezen heb je het ook prima naar je zin samen met bart in verwegistan
geniet van alle mooie en leuke dingen we haden een vrij weekend dus deze keer geen uitslagen
groetjes annet
Hij leeft nog! Maar t ziet er niet heel erg vervelend uit nee. Have fun nog daar..
XX
Hoi Evert,
We zijn een beetje laat ingestapt, maar intussen zijn we helemaal op de hoogte van je grote avontuur.Wat een ervaring!Mooi om te lezen en te bekijken.Groeten!
hoi evert wij volgen je op je mooie reis geniet er maar lekker van
maar al die enge beesten nee dat hoeft voor mij niet
groetjes uit een zonnig waspik .houdoeeeee
Evert,
Het ziet er fantastisch uit, werkelijk.
De foto's spreken boekdelen, maar jou verhaal maakt het nog mooier!
Heren,
Jazeker lees ik dit met plezier en genoegen! Ben al aan 't kijken in welk park we de reunie doen, er is in ieder geval veel foto/filmpjes materiaal vanuit jullie beschikbaar en daar ben ik beestachtig benieuwd naar!
Ik hou van jullie en ga nu weer achter in wagen zit en van alles schreeuwen!
Mijn eeuwige liefde bekenend aan jullie
Robby
Hallo Evert,
Geweldig wat je allemaal beleefd. Prachtige foto's en leuk filmpje. Wondere wereld dat wij hier mee kunnen reizen met jullie.
Bedankt voor de mooie muziek die je erbij hebt gedaan.
Groeten ook van Bo en Joop
Ejz jonge woudloper!
Hoe is het met je? Alles goed in de rimboe? Heb je trouwens nog krokodillen neergeswaffeld? Of ben je nog "aangevallen" door kinderen met volgepoepte broeken?
Het zijn leuke avonturen die je beleeft (mooi om te lezen), maar ik vraag me wel af waar de ONgecensureerde foto's blijven? Jaaaaa, en ik ben niet de enige die zich dat afvraagt, haha!
Veel succes en vooral veel plezier nog!
Groeten vanuit het altijd levendige gemeentehuis in Gemert-Bakel.
Hoi Evert, als ik al die verhalen lees, dan snap ik steeds beter waarom je wilde reizen. Fantastisch en zo ongelooflijk mooi, maar je moet volgens mij wel in topconditie zijn!! Wij vonden Mexico ook zo geweldig, maar hebben toen lang niet alles gezien. Wij zijn dus ook geen twintig meer!!!! Evert nog heel veel jungle-plezier en tot mails. Johan en Elly